En AI-nyckel till effektiv flerspråkig kommunikation

Behovet av effektiv flerspråkig kommunikation är avgörande för stora internationella företag. Translations Management Systems (TMS) har länge varit en hörnsten i hanteringen av översättningar och lokaliseringsprojekt, men med integrationen av artificiell intelligens (AI) går utvecklingen av ny funktionalitet mycket fort. 

https://a.storyblok.com/f/223101/2016x1512/7e896ae762/ai_multilang.jpg

AI-drivna TMS-system erbjuder en lösning som inte bara översätter innehåll till flera språk, utan också lär sig och anpassar sig till tonalitet och företagsspecifika termer inom olika branscher. I Bombayworks arbete med implementering och justering av översättningsverktyg för våra internationella kunder kan vi se hur snabbt utvecklingen sker. 

Fördelar med AI-integrerade TMS-system

1. Snabbare och billigare översättningar

Traditionella översättningsprocesser kan vara tidskrävande och kostsamma. AI-teknologier, såsom maskinöversättning (MT), har utvecklats markant och kan nu leverera översättningar mycket snabbt. Något som innebär att företag kan lansera produkter och tjänster på nya marknader snabbare än någonsin tidigare.

2. Automatiskt anpassningsbar

Företag inom tekniska, medicinska eller andra specialiserade områden står ofta inför utmaningen att korrekt översätta komplexa termer och jargong. AI-motorer är olika bra på att översätta inom specifika områden. Ett modernt TMS analyserar faktorer som sammanhang, språkpar och innehållstyp för att matcha din text med den mest lämpade motorn bland ett stort antal leverantörer, såsom Google, DeepL och Microsoft.

3. Kontinuerligt förbättrad kvalitet

En av de mest kraftfulla aspekterna av AI är dess förmåga att lära sig och förbättra sina prestationer över tid. Genom att bearbeta färdiga översättningar finjusterar AI-motorn sig själv. Över tid blir de alltmer precisa och anpassade efter sin kontext. På så vis kan också AI-drivna TMS analysera och förstå företagets tonalitet och stil. Att kunna tillämpa denna kunskap på översättningarna säkerställer att budskapet förblir konsekvent och lämpligt för sin kontext och målgrupp.

Finjustering & övervakning

För att ett AI-drivet TMS ska fungera optimalt krävs initial övervakning och finjustering av tonalitet och korrigering av bransch- eller företagsspecifika ordval. Som fullservicebyrå har Bombayworks erfarenhet av både implementering av dessa verktyg, liksom finjustering av texter. Kontakta gärna oss för en diskussion kring hur ett AI-integrerat TMS-system kan hjälpa till att effektivisera er affär.

Veronica von Feilitzen

Kontakta Veronica

Vill du veta mer om hur vi arbetar? Kontakta Veronica von Feilitzen, CEO, för att ta reda på hur vi kan hjälpa er er digitala resa.

Boka möte med Veronica
Anna Frössén

Kontakta Anna

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu? Kontakta Anna Frössén, Head of sales.

Boka möte med Anna