Arbeta med människor för en bättre värld

Vi har växt exponentiellt de senaste åren, och med tillväxt kommer ett större avtryck på samhället och ökade ansvarsområden. Därför vill vi ge tillbaka via noggrant utvalda välgörenhetsorganisationer som delar våra värderingar.

Niklas Roupe

Vi arbetar inte för, utan tillsammans med våra kunder. Precis som de lägger sina visioner i händerna på våra digitala experter, vet vi när vi ska rådfråga inflytelserika välgörenhetsorganisationer i vår strävan efter en bättre värld."

Niklas Roupe, CEO

cancerfonden bg
cancerfonden

Varför Cancerfonden?

Med var tredje person som får cancer har de flesta upplevt sjukdomen på nära håll. Bombayworks är inget undantag, med en av våra grundare som gick bort alldeles för tidigt. Vår donation är ett sätt att hedra dem vi har förlorat samtidigt som vi förhoppningsvis förbättrar livet för andra som kämpar med cancer.

cancerfonden.se
handinhand bg
hand in hand

Varför Hand in hand?

Vi är stolta över att ta ansvar - i projekt och i handling - eftersom vi tror att det är så man får de allra bästa resultaten. Hand in Hand bygger på samma idé; genom att tillhandahålla ekonomiskt stöd och kunskap hjälper de dem i behov, så att de i slutändan kan hjälpa sig själva.

handinhandsweden.se
unicef bg
unicef

Varför Unicef?

När entreprenören Roger Akelius beslutade att dubbla det rekordstora beloppet på 70 miljoner SEK som donerades i december 2017, blev vi inspirerade. Vi fostrar trots allt en digital generation, och det är vår önskan att barn överallt kan delta i utvecklingen av ett digitalt samhälle. Vi har ganska många föräldrar som arbetar här på Bombayworks.

unicef.org
helloworld bg
hello world

Varför Hello world?

Vi drömmer om en mångsidig digital framtid och jämlikhet för alla. Genom att stödja till exempel en ung tjej med intresse för programmering via Hello world, tror vi att vi kan hjälpa till att bygga digital kompetens från grunden, och låta alla - även de mindre lyckligt lottade - delta i den digitala utvecklingen. Vem vet, kanske kommer vi att samarbeta någon dag.

projecthelloworld.org
1 miljon sek sticker

Snart når vi en miljon kronor

Nästan 1 miljon kronor donerat till välgörenhet och räknandet fortsätter! Vi är stolta över vårt engagemang att ge tillbaka och kommer att fortsätta med det. Håll utkik!

Vi vill alltid
göra mer

Vill ni ha en partner med fokus på hållbarhet? Eller driver ni en välgörenhetsorganisation? Tror ni att vi tillsammans kan göra världen till en bättre plats, då lyssnar vi gärna.

Låt oss veta mer

Vi hjälper till att skapa möjligheter för förändring i Chitarkoli

Visionen för Hand in Hand Sverige är en värld där varje individ har styrkan, motivationen och möjligheten att ta sig ur fattigdom, och där kommande generationer har förmågan att utveckla sina samhällen mot en hållbar framtid. Genom sitt samarbete med Hand in Hand har Bombayworks, under en period av 27 månader, sett till att över 150 företagare har utbildats i självhjälpsgrupper. Detta bidrar i sin tur direkt till avsevärt förbättrade framtidsutsikter för hela Chitarkoli-samhället i Indien i flera avseenden. Förutom att etablera nya företag har över 100 jobbmöjligheter skapats.

Som ett resultat har både individuell och kollektiv självkänsla stärkts, vilket har lett till avsevärt förbättrad kommunikation med lokala myndigheter, råd, köpare och kunder. I slutändan har detta stärkt medborgerliga rättigheter. Med tanke på att den absoluta majoriteten av företagarna är kvinnor, har också jämställdheten i Chitarkoli tagit enorma kliv framåt.

https://a.storyblok.com/f/223101/1140x641/888419e988/woman_on_stairs_in_yellow_room.jpg

Förbättrad hälsa och välbefinnande - Hand in Hand och Bombayworks investerar i Chitarkolis välfärd.

När småföretag blomstrar och inkomsterna ökar, blir förbättrad folkhälsa en naturlig följd för hela det lokala samhället. Detta är avgörande i Chitarkoli, där invånarna har långt till närmaste vårdcentral. Därför har Hand in Hand etablerat en hälsocentral där över 150 invånare har behandlats för olika åkommor och cirka femtio undernärda barn har fått hjälp. Bättre hälsa och hygien är vanligtvis de omedelbara men också långsiktiga effekterna av dessa insatser.

Hand in Hand ser till att företag håller en grön profil med seriösa miljöambitioner. Verksamheten i Chitarkoli är inget undantag. Avfallshantering är centralt, liksom regelbundna insatser för att rengöra lokala vattendrag från plast och skräp.

Mats Johansson

Hör av dig!

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu?

Kontakta oss