AI, på allas läppar

Glöm tanken att AI och maskininlärning är begränsade till teknikjättarna i Silicon Valley. Året 2023 har verkligen öppnat upp portarna. Från skenande AI-implementeringar till en våg av nya aktörer på marknaden, vi har nått en vändpunkt som skakar om grunderna för hur företag fungerar.

https://a.storyblok.com/f/223101/3120x2336/fce92033d9/analyze_bootcamp.png

Den ostrukturerade datans nya bästa vän

AI-verktyg har höjt ribban för att dechiffrera kaotiska, ostrukturerade data i denna spännande fas. De har uppnått en imponerande framgångsgrad på 95%, i praktiken knäckt koden och låst upp den outnyttjade potentialen av de enorma 90% ostrukturerade data som organisationer samlar in. Det är inte bara ett steg framåt; det är ett språng.

När AI möter affärsintelligens

Symbiosen mellan AI, maskininlärning, dataanalys och verktyg för affärsintelligens är fantastisk. Detta samarbetsbaserade ekosystem möjliggör för organisationer att gräva djupt i komplexa datastrukturer och upptäcka ovärderliga insikter. En betydande trend som driver detta är demokratiseringen av analys, där data och intelligenta insikter blir tillgängliga för alla, även icke-tekniska team. Resultatet? En växande kultur av självbetjäningsanalys som revolutionerar hur vi bedriver affärer.

Övergången till realtidsdata och varierad data

När 2023 närmar sig sitt slut, sker en tydlig förändring i fokus från omfattande, stora datamängder till smidig, realtidsdata som hämtas från olika plattformar. Denna utveckling utrustar företag med en mer helhetsmässig syn på analys och beslutsfattande. Kontinuerliga framsteg inom AI och ML-teknik lägger grunden för realtidsdataanalys, vilket kräver förändringar i den befintliga teknikstacken för att hantera omedelbara datascenarier.

Operationalisering av AI: Inte längre ett val, utan en nödvändighet

AI och ML utvecklas i en takt där de inte bara kompletterar verktyg för dataanalys och affärsintelligens; de transformerar dem. Genom att fullt ut operationalisera AI i affärsprocesser, lägger vi grunden för ett analyslandskap som inte bara är intuitivt, utan även fyllt med handlingskraftiga insikter. Beslutsfattande håller på att utvecklas för att bli helt datadrivet, vilket gör operationalisering av AI till ett icke-förhandlingsbart krav för företag som siktar på att frodas i detta landskap.

Summering

AI har gått från att vara ett futuristiskt koncept till en affärsnödvändighet. Att operativt implementera AI är inte bara ett smart drag; det är det enda draget för företag som siktar på att förbli konkurrenskraftiga i en alltmer datadriven värld.

Referenser

Er partner för fullservice

Vi är din fullservicepartner när det gäller att driva framgångsrik digital verksamhet, med tjänster som är utformade för att lägga till värde på alla aspekter av digitala investeringar. Från strategi till genomförande, kodning till innehåll och insikter till underhåll.

Se vad vi kan hjälpa er med
Veronica von Feilitzen

Kontakta Veronica

Vill du veta mer om hur vi arbetar? Kontakta Veronica von Feilitzen, CEO, för att ta reda på hur vi kan hjälpa er er digitala resa.

Boka möte med Veronica
Anna Frössén

Kontakta Anna

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu? Kontakta Anna Frössén, Head of sales.

Boka möte med Anna