Så sparar ni er historiska data från Universal Analytics

Universal Analytics upphör att fungera den 1 juli 2024. All data från webbplats som är lagrat i verktyget kommer då att raderas permanent och det går inte längre logga in på sitt konto. Men det finns olika alternativ för att behålla den historiska datan. 

Google BigQuery: Migrera er data till Google BigQuery för en komplett historisk databas. BigQuery är ett molnbaserat datalager som erbjuder säker och skalbar lagring. Att använda BigQuery kräver viss teknisk expertis och resurser för konfiguration och hantering. Kostnader tillkommer för datalagring.

Google Sheets + Looker studio: Exportera data till Google Sheets i ett format som gör att den enkelt kan visualiseras i en Looker Studio dashboard. Detta alternativ bevarar inte all historisk data men ger enkel åtkomst till nyckeldata som trafiknivåer per kanal och konverteringar.

Kontakta gärna oss om ni behöver hjälp!

Veronica von Feilitzen

Kontakta Veronica

Vill du veta mer om hur vi arbetar? Kontakta Veronica von Feilitzen, CEO, för att ta reda på hur vi kan hjälpa er er digitala resa.

Boka möte med Veronica
Anna Frössén

Kontakta Anna

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu? Kontakta Anna Frössén, Head of sales.

Boka möte med Anna