Den största fullservicebyrån du aldrig hört talas om

Teknik, kreativitet och affärsförståelse. Bombayworks digitala helhetslösning har gjort att byrån vuxit snabbt i popularitet. ”Idag är vi i en helt annan position än för fyra-fem år sedan, såväl när det gäller storlek som kompetens och referenser”, säger Niklas Roupé, vd och medgrundare av bolaget.

https://a.storyblok.com/f/223101/1920x1080/a5651f1681/the-largest-full-service-agency-youve-never-heard-of.jpg

Sedan starten 2007 har Bombayworks utvecklats till en digital fullservicebyrå, som gör allt från att designa och utveckla digitala appar och tjänster till att bygga hemsidor, intranät och kampanjer.

– Vi etablerade oss som en produktionsbyrå, som jobbade med alla de kända reklambyråerna, med fokus på leverans snarare än att synas. Men i takt med att kunderna efterfrågade mer av deras digitala satsningar så har vi adderat allt fler kompetenser, som till exempel UX-designers, redaktörer, analytiker, strateger och testare för att kunna hjälpa dem direkt utan mellanhänder. Vi har verkligen utvecklats till en fullservicebyrå, som kan hjälpa till med allt digitalt för stora kunder så som Electrolux EMEA, Orkla-koncernen och AcadeMedia, säger Niklas Roupé.

Idag har bolaget cirka 75 anställda och kontor i Stockholm, Malmö och Mumbai (tidigare kallat Bombay). Det är dock inte bara den geografiska spridningen som gör att byrån sticker ut bland mängden.

– Vi har framförallt blivit duktiga på att hantera sajtinstallationer i väldigt stor skala, det kan handla om hundratals sajter. Det kan vara en utmaning, eftersom det kräver att man hela tiden balanserar centrala och lokala behov. Vi sköter till exempel Electrolux design och UX i hela Europa. Vi sätter digitala strategier, gör analysarbetet och rullar ut alla nya funktioner. Dessutom skapar vi allt nytt marknadsmaterial och supportar alla digitala managers runt om i Europa, berättar Niklas Roupé.

Ett annat stort uppdrag är för norska FMCG-koncernen Orkla, som har närmare 200 varumärken i sin globala portfölj.

– Där har vi designat och implementerat en teknisk lösning så att alla bolagets brands kan använda en enhetlig plattform.

En digital byrå för de som söker långsiktig digital tillväxt

Bombayworks hjälper sina kunder att bygga digital tillväxt. Det kräver ett långsiktigt arbete med nära kundrelationer. Just den långsiktigheten är extra viktig i speciella tider – så som dessa – och det kräver att kunderna är medvetna om hur det digitala driver deras affär över tid.

– Den typ av kunder som Bombayworks framförallt hjälper är stora nordiska bolag, med budget på vår marknad, men som servar hela världen. I den typen av projekt kan vi verkligen dra nytta av våra erfarenheter, säger Niklas Roupé

Läs mer om vårt samarbete med Electrolux

I takt med att bolaget växer är man ständigt ute efter att rekrytera mer spetskompetens, och därför har man satsat mycket på att skapa en trivsam arbetsplats och en sund företagskultur.

– Vi ser till att skapa värdefulla timmar, som vi kan ta betalt för, och genom att göra det behöver vi inte jobba övertid för att få ihop ekonomin – utan vi ser till att klara av våra uppdrag på ordinarie arbetstid, berättar Veronica von Feilitzen, kontorschef i Stockholm.

För att skapa delaktighet och trivsel använder man sig av olika verktyg för att medarbetarna ska få möjlighet att komma med synpunkter och kontinuerligt lämna feedback. Det är av stor vikt att det är högt i tak.

– Det digitala feedback-systemet Impraise gör att vi enkelt kan ge varandra feedback. Vi peppar och uppmuntrar varandra samtidigt som vi ger konstruktiv feedback för möjligheten att utvecklas. Varannan vecka får även alla på företaget svara på fem frågor i Officevibe, ett verktyg som gör att eventuella funderingar eller idéer lyfts upp. Vissa av frågorna besvaras direkt och andra diskuteras först i vår Officevibe-grupp.

Utöver initiativ som wellness- och bokklubb så försöker Bombayworks verkligen uppmuntra till personlig utveckling. Varje anställd har tillgång till en personlig coach som hjälper till med frågor rörande både karriär och privatliv. Man har även tillgång till en utbildningsbudget som kan användas till konferenser, utbildningsresor och dylikt.

– Utöver det som redan finns så vill vi verkligen uppmuntra initiativ från anställda. Alla får komma med idéer och vi betalar gärna för olika aktiviteter som vi tror gynnar medarbetarna, och indirekt även företaget. Vi har till exempel paddlat kajak och spelat fotboll och squash. Vi springer också flera lopp tillsammans, där vi representerar Bombayworks, säger Veronica von Feilitzen.

– Vi har vuxit mycket de senare åren, och är stolta över att kunna ta hand om medarbetarna så bra, samtidigt som vi har bland branschens bästa marginaler. Det beror på att vi kombinerar effektivitet och välmående. Vi brukar kalla oss ”ett modernt digitalt konsultbolag med vänlig inriktning”, säger Niklas Roupé.

Publicering: Resumé och Dagens Media, april 2020

Veronica von Feilitzen

Kontakta Veronica

Vill du veta mer om hur vi arbetar? Kontakta Veronica von Feilitzen, CEO, för att ta reda på hur vi kan hjälpa er er digitala resa.

Boka möte med Veronica
Anna Frössén

Kontakta Anna

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu? Kontakta Anna Frössén, Head of sales.

Boka möte med Anna