Veronica von Feilitzen ny vd på Bombayworks

Veronica von Feilitzen är Bombayworks nya vd. Slumpen ledde henne till företaget. Företagskulturen fick henne att stanna - och växa.

https://a.storyblok.com/f/223101/1400x933/092fbedd14/veronica-2.jpg

Veronica var produktionsledare på en större webbyrå i Stockholm när hon 2016 fick frågan om hon ville komma på en intervju på Bombayworks. Då fanns fyra anställda på Bombayworks Stockholmskontor. En ny projektledare eftersöktes och något skeptisk tackade hon ja till samtalet med den lilla byrån. 

– Jag fick ett jättebra första intryck men det var förstås väldigt mycket mindre. Jag kände mig trygg på en stor arbetsplats och jag funderade en del på om jag verkligen skulle byta jobb. Men jag gjorde det för att jag blev så positivt överraskad av människorna på Bombayworks, vilket driv!

Nu är du vd. Hur blev det så?

– Förhoppningsvis för att jag gjort ett bra jobb. Jag har haft möjlighet att växa och utvecklas inom företaget och hade jag inte haft den möjligheten så hade jag kanske inte heller varit kvar.

Veronica gick som nyanställd projektledare rakt in i den dåvarande pitchen med Electrolux. Van vid att arbeta med vitvaror från sin tidigare arbetsplats flöt samtalen med kund enkelt, och Bombayworks gick vinnande ur pitchen. Efter tre år på företaget blev Veronica kontorschef i Stockholm och sedan ett år tillbaka har hon varit vice vd. 

Niklas Roupé, som nu slutat som vd efter 17 år, var också en av grundarna av Bombayworks.

– Som avgående vd väljer jag förstås inte min efterträdare. Men att styrelsen bestämde sig för Veronica i den hårda konkurrensen är i mina ögon det bästa valet. Veronica har en fantastiskt fin förmåga i att balansera det mänskliga mjuka förhållningssättet med de osentimentala affärsmässiga besluten. Jag har upplevt att det gör att kollegor respekterar, förstår och har lätt att följa hennes beslut, säger Niklas Roupé.

– Det är såklart stora skor att fylla. Niklas har gjort ett fantastiskt jobb under de här 17 åren som vd och har varit en stor inspirationskälla och mentor för mig sedan jag började. Jag kommer att ta med mig det som jag tycker att han gjort bra. Nu blir det upp till mig att förvalta men också leda utvecklingen av Bombayworks framåt, säger Veronica von Feilitzen.

– Bombayworks kommer inte att bli något helt annat för att jag kliver in. Vi har ett bra erbjudande, en jättefin företagskultur och kompetenta medarbetare. Jag tror på det vi gör. Men självklart har jag egna tankar och visioner - förbättringspotential finns hos allt och alla.

Vad har du för ledarstil och hur kommer den att märkas?

– Jag tycker det är viktigt att vara närvarande i mitt ledarskap och jag vill vara tillgänglig. Alla ska kunna komma till mig och ställa vilken fråga som helst, jag vill vara involverad. Jag är uppmuntrande, lyssnar in, coachar och bollar jättegärna idéer.

Rådande lågkonjunktur har, precis som för alla andra, förändrat efterfrågan på digitala initiativ -  inte minst om man jämför med den period av iver att investera digitalt som rådde under pandemin. 

– Vi har alltid haft en förmåga att anpassa oss efter rådande efterfrågan. När Bombayworks startade låg fokus på det tekniska, på utveckling. Idag är vi mångkompetenta och fokus har skiftat genom åren, lite beroende på behovet hos våra kunder. Just nu jobbar vi mycket med sökmotoroptimering och vårt SEO-team har därför också växt snabbt senaste året.  

Vilka gator äger du helst i Monopol – och varför?

– När jag var mindre ville jag ha så många hus som möjligt men efter ett tag förstod jag att det var de dyraste gatorna man skulle ha, för då förlorade de andra snabbt. Men Yatzy är min favorit! 

Mats Johansson

Hör av dig!

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu?

Kontakta oss