Varumärkesutveckling och digital strategi för svensk ölbryggning

Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier (FSOS) representerar en kraftfull röst inom den svenska mikrobryggeribranschen. Med över 80 medlemsbryggerier arbetar de för att förbättra ölkulturen från Luleå till Smygehuk. Vi har hjälpt dem på deras resa genom att lansera en användarcentrerad digital plattform, skapa en dynamisk kommunikationsstrategi och finslipa deras varumärkesidentitet.

https://a.storyblok.com/f/223101/4560x2564/250785c48d/sveriges-oberoende-bryggerier_posters.jpg

Sveriges Oberoende
Bryggerier

Se sajten live

Tjänster

Varumärkesstrategi

Design guidelines

En skräddarsydd varumärkesstrategi

Tillsammans med Oberoende Svenska Småbryggerier skapade vi en varumärkes- och kommunikationsplattform skräddarsydd för FSOS. En plattform avsedd att inte bara tjäna föreningens nuvarande behov utan också fungera som en vägledande fyr för dess framtida initiativ. Central i dess utformning är avsikten att vara både pedagogisk och tydlig. Detta säkerställer att FSOS mål kommuniceras effektivt till en bredare publik, vilket stärker dess räckvidd och påverkan inom ölindustrin. FSOS fick en enhetlig röst och identitet.

Ny webbplats blir huvudnav för FSOS aktiviteter

En modern och användarvänlig webbplats utvecklades. Webbplatsen fungerar som huvudnavet för alla FSOS aktiviteter, nyheter och uppdateringar. En responsiv design säkerställer tillgänglighet på olika enheter.

En blandning av digital och traditionell marknadsföring

En kommunikationsstrategi jobbades fram med fokus på att engagera föreningens medlemmar och allmänheten. Den använder en blandning av digitala marknadsföringstekniker och traditionella metoder för att maximera räckvidd och engagemang.

https://a.storyblok.com/f/223101/4560x2564/b98f2ac992/sveriges-oberoende-bryggerier_pattern.jpg

Svensk ölkultur höjs genom enhetlig kommunikation

Samarbetet mellan FSOS och Bombayworks resulterade i en strömlinjeformad varumärkesidentitet och en robust kommunikationsplattform. Det förbättrade föreningens synlighet och engagemang, vilket säkerställer deras uppdrag att främja och stärka den svenska ölkulturen. FSOS kan nu nå och påverka en bredare publik.

https://a.storyblok.com/f/223101/4560x2400/320b48fc00/sveriges-oberoende-bryggerier_design_system.jpg
Veronica von Feilitzen

Kontakta Veronica

Vill du veta mer om hur vi arbetar? Kontakta Veronica von Feilitzen, CEO, för att ta reda på hur vi kan hjälpa er er digitala resa.

Boka möte med Veronica
Anna Frössén

Kontakta Anna

Har du frågor om oss, digital tillväxt eller vill du bolla digitala utmaningar du står inför just nu? Kontakta Anna Frössén, Head of sales.

Boka möte med Anna